A világ legnagyobb kutyakiállítása Pozsonyban

Infostart
2009. október 8. 13:10
Nagyszabású nemzetközi kutyakiállítás kezdődött ma Pozsonyban. A rendezők szerint méreteit tekintve ez a világ eddigi legnagyobb ilyen jellegű seregszemléje.

A Duna jobb oldalán lévő Incheba kiállítási és vásárközpont csütörtök reggeltől vasárnap estig kutyaugatástól lesz hangos. Az FCI nemzetközi kinológiai szervezet szerint minden idők legnagyobb nemzetközi kutyakiállítása zajlik a szlovák fővárosban.

A különböző versenykategóriákban 59 ország közel 30 ezer kutyája mutatkozik be. Összesen nem kevesebb, mint 330 kutyafaj képviselői vannak jelen, kezdve a legkisebbektől egészen a legnagyobb fajtákig.

Lesz kutya-divatbemutató, akadályverseny, szépségverseny, futóviadal, sőt kutyatáncverseny is. Új kategóriának számít az engedelmességi verseny is.

A versenyek mellett gazdag a kísérőrendezvények programja is, mindennap tartanak bemutatót a rendőrségi és a mentőszolgálatok kutyáinak részvételével.

A nemzetközi kiállítás előkészületei több mint két évig tartottak, a résztvevő kutyáknak érvényes nemzetközi állatorvosi útlevéllel kell rendelkezniük.

A versenyek és a bemutatók naponta reggel fél tíztől délután 5 óráig tartanak, az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap délután kerül sor. A szervezők több mint százezer látogató részvételével számolnak.

Gondok lehetnek a parkolással, mivel a rengető résztvevő miatt a parkolóhelyeket is a kiállítók rendelkezésére kellett bocsátani. Számos külföldi a verseny ideje alatt kedvencével lakókocsiban lakik, ezek szinte ellepték a környező lakótelep utcáit, nem kis forgalmi dugókat okozva.

A rendezők ezért arra kérik a látogatókat, hogy vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást