Borkóstolás és kincsvadászat a Mátrában

Infostart
2009. október 7. 05:55
A főváros közelsége ellenére a Mátrai Borvidék nem tartozik a borturizmus legnépszerűbb célpontjai közé. Ezen kíván most változtatni a régió, bevezetve egy újfajta kincskereső játékot, a wine cachinget - mondta Hordós Attila, a Mátrai Hegyközség tanácsának titkára.

A Mátrai Borvidék Magyarország legnagyobb hegyvidéki borvidéke, innen származnak a legillatosabb borok - közölte az InfoRádióval a Mátrai Hegyközség tanácsának titkára.

Hordós Attila kiemelte: bár a borvidék közel van a fővároshoz, és a Mátra természeti szépségei is vonzóak, ez a régió nem tartozik a borturizmus legnépszerűbb célpontjai közé.

Hogy több látogatót csalogasson a Mátrai Borvidék, a népszerű geocaching mintájára bevezeti a wine cachinget, vagyis a borkóstolást és a kirándulást ötvöző kincsvadászatot - mondta a titkár. Hozzátette: a megtalálandó ajándékok a régió borászataihoz kapcsolódó tárgyak vagy borok lesznek.

A beszélgetés hosszabb változatát az InfoRádió bormagazinjában, a Hordómintában hallgathatják meg, szerdán este fél 9-kor.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást