eur:
393.76
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A csinos nők jót tesznek a férfiak közérzetének

Amerikai kutatók bebizonyították, amit eddig is sejteni lehetett: ha egy férfi egy számára vonzó hölggyel flörtöl, vagy akár csak kellemesen elbeszélget vele, jobb lesz a közérzete, mert megnövekszik szervezetükben a "gyógyhatású" hormonok szintje.

A Kaliforniai Egyetem kutatói azt vizsgálták, milyen hatással van a férfiak egészségére az, ha egy attraktív nővel töltik az időt. Összesen 149 18 és 24 év közötti egyetemistát vontak be kutatásukba, amelynek során a kísérleti alanyoknak az volt a feladatuk, hogy férfiakkal, illetve nőkkel beszélgessenek megadott ideig.

A nyálminták letesztelése után kiderült, hogy elég csak egy öt perces csevegés egy csinosnak vélt hölggyel, és a férfiak szervezetében a tesztoszteronszint 14, míg a az stresszhormon, a cortisol szintje 48 százalékkal emelkedik meg. Szakértők szerint a két hormon együtt olyan hatást ér el, aminek következtében a férfiak életerősebbnek érzlk magukat.

Ugyanakkor ha a kísérleti alanyok férfitársaikkal beszélgettek, akkor ezek a hormonszintek lecsökkentek: két százalékkal a tesztoszteron, míg héttel a cortisol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×