eur:
394.34
usd:
369.64
bux:
65189.79
2024. április 19. péntek Emma

Egyre több energiaitalt fogyasztunk

Negyven százalékkal több energiaitalt vásárolunk és fogyasztunk, mint tavaly ilyenkor - derült ki a Nielsen felméréséből. Melisek Eszter, a piackutató munkatársa azt mondta: az elmúlt egy évben csökkent az energiaitalok ára, részben ennek is köszönhető, hogy nőtt a forgalom.

Az energiaitalok éves kiskereskedelmi forgalma 2009 augusztusában 11 milliárd forint volt, 24 százalékkal több az előző év azonos időszakinál, ugyanakkor az átlagárak 9 százalékos csökkenése miatt a mennyiségben mért forgalom majdnem 40 százalékkal növekedett - közölte az InfoRádióval a Nielsen piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója.

Melisek Eszter kiemelte: nem feltétlenül a piacon lévő termékek ára csökkent, hanem olcsóbb termékek is megjelentek. A saját márkás energiaitalok piaci részesedése kiemelkedővé vált, 40 százalék körül mozog - tette hozzá.

Az energiaitalokból mintegy 210 ezer hektolitert adtak el a boltokban, ebben a kategóriában Hollandia és Ausztria vezet - mondta a Nielsen munkatársa.

Magyarországon egy liter energiaital átlagosan 523 forintba került a boltokban, ennél olcsóbban lehet vásárolni Franciaországban, Portugáliában és Hollandiában, míg Horvátországban és Görögországban jóval drágábbak az energiaitalok - fejtette ki.

Melisek Eszter közölte: az eladott energiaitalok mennyisége alapján a kis, hagyományos üzletek piaci részesedése 31 százalékról 36-ra emelkedett, ugyanakkor a hipermarketeké 37 százalékról 33 százalékra, a szupermarketet és diszkontok részesedése pedig 32 százalékról 31 százalékra csökkent.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×