Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Poligámia túra egykori szektatagok vezetésével

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy amerikai testvérpár különleges lehetőséget kínál azoknak a turistáknak, akik kíváncsiak arra, hogy milyen lehet egy poligám közösségben élni: az érdeklődőket több órás túrán viszik körbe az Egyesült Államok legnagyobb és legelszigeteltebb poligám városában.

Bár az arizonai Colorado City lakosai nem kedvelik, ha idegenek kíváncsiskodnak, két egykori szektatag most mégis túrát szervez a városba érkezőknek, akik így betekintést nyerhetnek Amerika legnagyobb és legelszigeteltebb poligám közösségének az életébe.

A városban működik az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza. A két éve letartóztatott Warren Jeffs "próféta" vezetése alá tartozó poligám szekta mintegy 10 ezer főt számlál.

A négyórás városi túrát egy testvérpár, Richard és Heber Holm szervezi, akik egykoron a szekta tagjai voltak, de kizárták őket. A látogatóknak lehetőségük lesz, hogy kérdéseket tegyenek fel és jobban megismerjék a többnejűséget - állítja a két férfi, akik szerint akciójukkal megmutathatják az embereknek, hogy a poligámisták békések. 

A látogatókat busszal viszik a helyszínre, ahol szakavatott idegenvezetők mesélik el a fundamentalista mormonok történetét. A városnézés, amelynek része egy piknik is, 70 dollárba, vagyis közel 13 ezer forintba kerül, de a gyerekeknek csak ötezer forintnak megfelelő dollárt kell befizetniük a túrára.