Vajjal az öngyilkosok ellen

Infostart
2009. szeptember 17. 09:20
Vajjal kennek be egy háromszáz méter hosszú hidat Kínában, hogy így próbálják megakadályozni az öngyilkossági kísérleteket. Azzal ugyanis eddig hiába próbálkoztak, hogy őröket állítanak a híd két végére.

A Kína délkeleti részén lévé Kuangcsou hídjának egész megmászható felületét bekenték vajjal a helyi önkormányzat utasítására, hogy így riasszák el az öngyilkos-jelölteket.

Korábban azzal próbálkoztak, hogy őröket állítottak a híd két végére, ez azonban nem vált be, mint ahogy az sem, hogy szögesdróttal és plakátokkal tántorítsák el azokat, akik a hídról leugorva akartak meghalni - számolt be Siu Liang, a helyi önkormányzat tisztségviselője.

A vaj viszont bevált; azóta senki sem tud felmászni a hídra - így leugrani sem, tette hozzá büszkén. A Vong Man híd olyan csúszós lett, hogy az őrök simán odaérnek, és elkaphatják azt, aki mégis megpróbálkozna az öngyilkossággal - jelentette ki az egyik őr.

A vaj egyébként nem csupán emberéletet véd; minden egyes alkalommal, amikor öngyilkos-jelölt próbálkozott a hídon, kivonult a helyi sajtó és a környéket ellepték a bámészkodók, s ettől hatalmas dugó alakult ki a környéken. Most már ezzel sincs gond.