Szeretné látni az újév első fényeit?

Infostart
2009. szeptember 11. 21:00
A Qantas ausztrál légitársaság speciális járatot indít azoknak, akik különleges élményre vágynak szilveszterkor: "városnéző" repülőút az Antarktiszra.

A Qantas légitársaság szuperjumbo gépe lesz az első 380-as, amely átrepül a Déli-sark felett, ráadásul szilveszterkor csak ez a járat kapott engedélyt, hogy az Antarktisz légterében közlekedjen. Az Airbus 380-as kétszintes, négyhajtóműves, szélestörzsű utasszállító repülőgép, a legnagyobb a maga kategóriájában.

A különleges utat egy melbourne-i székhelyű, a Déli-sarkra specializálódott utazási iroda szervezi azoknak az utasoknak, akik különleges élményre vágynak az év utolsó napján - és akiknek vastag a pénztárcájuk. A legolcsóbb jegy ugyanis 999 ausztrál dollárba (közel 160 ezer forintba) kerül, de annak, aki az első osztályon akar utazni, több mint hatezer ausztrál dollárt (egymillió forintot) kell kifizetnie.

A tervek szerint a gép 450 utassal a fedélzetén december 31-én éjfélkor éri el a jégmezőt, így ők lehetnek az elsők a világon, akik megpillanthatják az újév első fényeit.