A katechinek a teában, a kakaóban és szőlőben megtalálható polifenolok, olyan természetes antioxidánsok, amelyek segítenek megelőzni a szívbetegséget, stroke-ot, rákot, cukorbetegséget és egyéb egészségügyi problémát.
Mario Ferruzzi, a Purdue Egyetem kutatója és kollégái modellkísérletekkel bebizonyították, hogy ha aszkorbinsavat vagy szacharózt, vagy a kettőt együtt tesszük a teába, akkor háromszorosára nő a vérben felszívódó katechinek mennyisége.
A modellkísérlet olcsó előzetes vizsgálat, mielőtt állatokkal és emberekkel kezdenének jóval drágább teszteket - hangsúlyozta közleményében Ferruzzi, hozzátéve: ráadásul az eredmények is órák alatt megvannak.
A vizsgálat eredményéről a kutatók a Food Research International című szaklap online kiadásában számoltak be.
Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok