A hétvégén még kihasználhatja a napos időt

Infostart
2009. szeptember 11. 12:29
Sok napsütésre, a keleti országrészen akár 30 Celsius-fokra lehet számítani szombaton, és vasárnap is csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet, míg tartós csapadék sehol sem várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Hozzátette: a jövő héten sem köszönt be még az igazi ősz.

A hétvégén az ország nagy részén az időjárás kedvezni fog a szabadtéri programoknak - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a déli óráktól kelet felől csökken a felhőzet, majd szombaton már nyugaton is kevesebb lesz a felhő, az ország nagy részén többórás napsütés várható. Főként a Dunántúlon fordulhat elő kisebb eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik, míg zivatar környékén átmenetileg viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12-17 Celsius-fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 24-29 Celsius-fok között várható, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb is valószínű - emelte ki a meteorológus.

Vasárnap 3-4 fokkal hűvösebb lesz, de az ország nagy részén ekkor sem valószínű csapadék.

Vadász Vilmos elmondta: jelentős lehűlés és tartósan csapadékos időjárás nem várható jövő héten sem. A hőmérséklet átmeneti csökkenés után ismét emelkedik pár fokkal, és a sokévi átlag körül alakul.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást