Robbanássorozatban halt meg hét ember egy szerbiai lőszergyárban

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 4. 06:44
Több robbanás rázott meg egy nyugat-szerbiai lőszergyárat csütörtök este; az egyelőre ismeretlen eredetű detonációk hat ember halálát okozták.

A rendőrök, a tűzoltók és a helyszínre kiérkező katonák lezárták a Prvi Partizan nevű lőszergyár környékét a Belgrádtól 150 kilométerre délnyugatra fekvő Uzice városban. Legalább négy robbanás történt a gyár egyik föld alatti helyiségében késő este. Az épületben hét holttestet találtak, 14 ember megsérült a robbanásokban.

Predrag Maric belügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a tűzoltók eloltották a detonációk nyomán felcsapott lángokat, és több robbanástól már nem kell tartani.

A 600 embert foglalkoztató Prvi Partizan Szerbia legnagyobb lőszergyára, amely katonai és vadászati célú lőszereken kívül puskaport és robbanószereket is előállít. A szerb hadiipar az elmúlt két évben fokozta a termelést, Szerbia fegyverexportja 2008-ban meghaladta a 600 millió dollárt. Szerbia elsősorban Iraknak, Líbiának, az Egyesült Államoknak és Mianmarnak szállít fegyvert.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nagy Nándor tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást