eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Eltemették Michael Jacksont

Michael Jacksont helyi idő szerint csütörtök este eltemették a kaliforniai Glendale-ben; a 70 nappal korábban elhunyt popsztárt családtagok és közeli barátok szűk köre búcsúztatta.

Az 50 éves korában váratlanul meghalt énekest olyan hírességek mellett helyezték végső nyugalomra a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában, mint a néhai legendás hollywoodi színészek, Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable és a híres humorista, Red Skelton.

Mint az ABC televízió tudósítója megjegyezte, ha a Jackson-családnak az volt a célja, hogy az énekes háborítatlanul nyugodjon, akkor jól választott, a nagy márvány mauzóleum ugyanis szinte teljes egészében zárva van a közönség előtt, a rajongók nem látogathatják.

Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temetőben a barátok között jelen volt Al Sharpton lelkész, híres fekete jogvédő, Elizabeth Taylor színésznő, Stevie Wonder, Diana Ross énekesek és Barry Bonds, a San Francisco Giants baseballjátékosa.

"Az életét kísérő botrányok és viták ellenére az egyetlen dolog, ami megmarad utána, az a zenéje, s ez volt Michael" - mondta Al Sharpton a CNN hírtelevíziónak a temetés alkalmából.

Miközben a család a popsztár elvesztését gyászolja, a rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amelyet egy "másik személy által beadott intravénás injekció" okozott.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti "heveny mérgezés" okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×