Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarantulára, házi légyre és vakondra erősített kamera - nézze meg, milyenek az állatok hétköznapjai!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vajon milyen érzés krokodilként a mocsárban tanyázni? Vagy méhecskeként beporozni egy virágot? Esetleg farkasként egy mókus után szaglászni, vagy vakondként a föld alatt rohangálni? Az amerikai Museum of Animal Perspectives videóiból állatok szemszögéből csodálkozhatunk rá a világra - és magukra az állatokra.

Íme, a legújabb őrület a világhálón: az amerikai Museum of Animal Perspectives Flickr oldalán a netezők olyan videófelvételekre klikkelhetnek, amelyeken például egy malac túrja a sarat, egy tücsök mászik a földön, vagy éppen egy skorpió kapaszkodik fel egy sziklára - mindezt az állatok szemszögéből.

A felvételeket Sam Eastersonnak köszönhetjük, aki számos állat testére - a tatutól kezdve a tarantulán át a bölényig - kamerát erősített, így bepillantást nyerhetünk az állatok hétköznapjaiba.

A művész elárulta: már 1998 óta foglalkozik állatokkal, és leginkább a személyes kíváncsiság hajtja - ahogy a vakondnál is: vajon mit csinál az állat lent, a föld alatt az alagútjában?


A felvételek közül az egyik legelképesztőbb az, amikor egy házi légyre erősített kamerából figyelhetjük, milyen érzés egy ablak rácsán mászni. Nem kevésbé érdekfeszítő a tarantula sem: a felvételen jól kivehető, ahogy a pók szőrős lábaival halad előre a sivatagban.