eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tarantulára, házi légyre és vakondra erősített kamera - nézze meg, milyenek az állatok hétköznapjai!

Vajon milyen érzés krokodilként a mocsárban tanyázni? Vagy méhecskeként beporozni egy virágot? Esetleg farkasként egy mókus után szaglászni, vagy vakondként a föld alatt rohangálni? Az amerikai Museum of Animal Perspectives videóiból állatok szemszögéből csodálkozhatunk rá a világra - és magukra az állatokra.

Íme, a legújabb őrület a világhálón: az amerikai Museum of Animal Perspectives Flickr oldalán a netezők olyan videófelvételekre klikkelhetnek, amelyeken például egy malac túrja a sarat, egy tücsök mászik a földön, vagy éppen egy skorpió kapaszkodik fel egy sziklára - mindezt az állatok szemszögéből.

A felvételeket Sam Eastersonnak köszönhetjük, aki számos állat testére - a tatutól kezdve a tarantulán át a bölényig - kamerát erősített, így bepillantást nyerhetünk az állatok hétköznapjaiba.

A művész elárulta: már 1998 óta foglalkozik állatokkal, és leginkább a személyes kíváncsiság hajtja - ahogy a vakondnál is: vajon mit csinál az állat lent, a föld alatt az alagútjában?


A felvételek közül az egyik legelképesztőbb az, amikor egy házi légyre erősített kamerából figyelhetjük, milyen érzés egy ablak rácsán mászni. Nem kevésbé érdekfeszítő a tarantula sem: a felvételen jól kivehető, ahogy a pók szőrős lábaival halad előre a sivatagban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×