eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Sztárok közé temetik Michael Jacksont

Michael Jacksont csütörtökön napnyugtakor temetik el a kaliforniai Glendale-ben; a család szűk körben válik meg a június 25-én elhunyt popsztártól.

Az 50 éves korában meghalt énekest olyan hírességek mellett helyezik végső nyugalomra a Forest Lawn emlékpark nagy mauzóleumában, mint a legendás hollywoodi színész Jean Harlow, Carole Lombard, Clark Gable és a híres humorista, Red Skelton.

A szertartáson csak a család tagjai és néhány közvetlen barát, köztük Diana Ross énekes lesz jelen.

Az amerikai sajtó értesülése szerint Jackson temetése rendkívüli összegbe kerül, részben azért, mert a család 12 temetkezési helyet vásárolt meg. Azt nem tudni, hogy a másik 11 helyet mire használják, elképzelhető, hogy Michael aranyozott koporsója mellett lesz szüleinek és testvéreinek is a végső nyughelye.

A család és a hatóságok arra a kérték a rajongókat, hogy maradjanak távol az eseménytől; a rendőrség a szigorú biztosítás részeként lezárja a környező utcákat, és a Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temető szerda este óta nem látogatható.

A 45 perces temetés a tervek szerint budapesti idő szerint péntek hajnali 4-kor kezdődik. A koporsó földbe eresztésekor a soul királynője, Aretha Franklin fog énekelni. A temetés után Michael Jackson koporsója köré vastag betonteknőt öntenek a sírrablók elleni védekezésül.

Miközben a család a popsztár elvesztését gyászolja, a rendőrség még nem zárta le a nyomozást Jackson halála ügyében. A Los Angeles megyei halottkém emberölésnek minősítette az énekes halálát, amelyet egy "másik személy által beadott intravénás injekció" okozott.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a halált alapvetően az erős érzéstelenítő hatású Propofol és egyéb nyugtatók miatti "heveny mérgezés" okozta. A legfőbb gyanúsított Jackson volt orvosa, Conrad Murray, vádemelés azonban még nem történt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×