eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nagy összegű kompenzációra számíthatnak a mérgező kanapé áldozatai

Egy nyugdíjas az első brit, akinek sikerült nagy összegű kompenzációban megegyeznie azzal a bútorszállító céggel, amely mérgező kanapékat árusított. A több tucat áldozat is hasonló mértékű kártérítésre számíthat.

A 68 éves Maurice Heminsley négy számjegyű kártérítést kapott a Furniture Warehouse cégtől, miután a Kínából importált kanapé miatt az idős férfi tavaly súlyos sérüléseket szenvedett és kórházba került.

A szóban forgó kanapé olyan penészölő szert tartalmazott, amely a bútor anyagán keresztül szivárgott. A mérgező vegyszert az Európai Unió májusban betiltotta, miután a brit újságok sorra közölték azokat a cikkeket, amelyek a kanapé okozta súlyos sérülésekről szóltak.

A brit nyugdíjas testén, akinek sikerült megállapodni a bútorszállító céggel a kárpótlás összegéről, kiütések és sebek jelentkeztek napokkal azután, hogy 1100 fontért (közel 350 ezer forintért) megvette a kanapét.

"A megállapodás azt jelenti, hogy végre múlt időbe tehetem életem ezen fájdalmas epizódját. De az bosszant, hogy nem tettek meg többet ezért, hogy megvédjék a vásárlókat" - mondta a nyugdíjas, akinek kárpótlásának pontos összegét nem hozták nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×