Egy vizsgálat szerint semmit sem tesznek a súlycsökkenés érdekében a mesterséges édesítők. A test ugyanis nem képes különbséget tenni az élelmiszeripar által széles körben használt, kalóriamentes készítmények, valamint a természetes változat között - állítják a Liverpooli Egyetem kutatói.
A cukorpótlók valójában ugyanúgy viselkednek a szervezetben, mint a valódi cukor, azaz aktivizálják a belek azon receptorait, amelyek a glükóz felszívódásért felelnek.
Mindennek eredményeként a szervezet ugyanúgy extra cukorhoz jut, és mindahhoz a kalóriához, amelyet az édesítő tartalmaz. Mindez gátolja a fogyást, sőt akár súlytöbbletet is eredményezhet.
A kutatók ezért nem ajánlják a cukorpótló szerek fogyasztását. Szerintük a fogyáshoz vezető út az, ha természetes ételeket fogyasztunk, ám azokból kevesebbet, mint korábban.
Elfogyott a türelem a határ túloldalán: Burgenland hadat üzent a kormánynak