eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Fogyni akar? Ne használjon mesterséges édesítőt!

Nem ajánlja a mesterséges édesítőszerek használatát a diétázóknak egy kutatócsoport, amely szerint a cukorpótlók akár súlynövekedést is előidézhetnek.

Egy vizsgálat szerint semmit sem tesznek a súlycsökkenés érdekében a mesterséges édesítők. A test ugyanis nem képes különbséget tenni az élelmiszeripar által széles körben használt, kalóriamentes készítmények, valamint a természetes változat között - állítják a Liverpooli Egyetem kutatói.

A cukorpótlók valójában ugyanúgy viselkednek a szervezetben, mint a valódi cukor, azaz aktivizálják a belek azon receptorait, amelyek a glükóz felszívódásért felelnek.

Mindennek eredményeként a szervezet ugyanúgy extra cukorhoz jut, és mindahhoz a kalóriához, amelyet az édesítő tartalmaz. Mindez gátolja a fogyást, sőt akár súlytöbbletet is eredményezhet.

A kutatók ezért nem ajánlják a cukorpótló szerek fogyasztását. Szerintük a fogyáshoz vezető út az, ha természetes ételeket fogyasztunk, ám azokból kevesebbet, mint korábban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×