A nagyivás jobban hizlal, mint a kis mennyiségű, de rendszeres

Infostart
2009. szeptember 3. 05:35
Ha egyetlen este alatt iszunk meg egy egész üveg bort vagy legalább öt korsó sört, az jobban hizlal, mintha ugyanezt a mennyiséget egy hétre elosztva innánk meg - állítják brit kutatók.

A derékbőséget nem az befolyásolja leginkább, hogy összességében milyen mennyiségű alkoholt fogyaszt valaki, sokkal inkább az, hogy egyszerre milyen mennyiséget iszik meg.

A gyakoribb, de kis mennyiségű ital elfogyasztása nem vezet sörhashoz, míg aki ritkábban iszik, de olyankor sokat, az hatalmas pocakot növeszt.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a nők számára sokkal veszélyesebb a nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása, mert jobban növeli a derékbőségüket, mint a férfiaknál.

A megállapítás jelentőségét az adja, hogy arra már korábban, és többször is rámutattak a kutatók: a hason felhalmozott zsírpárna sokkal károsabb, mint a bárhol máshol a testen lévő.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulása például gyakoribb a pocakos embereknél, de a korai halált is összefüggésbe hozták az "úszógumikkal". Nemrég pedig az derült ki, hogy az asztma is gyakoribb a pocakosok körében.