Madonna-koncert: nyugtató injekciókkal és állatorvosokkal készülnek

Infostart
2009. augusztus 21. 09:30
A pop királynőjének koncertjét több mint 300 ló is végighallgatja a több tízezer rajongóval együtt, pedig köztudomású, hogy a lovakat zavarhatják a mély hangok és az általuk keltett rezgés. A lovak biztonságáról a Fehérkereszt Állatvédő Liga gondoskodik.

A több mint 300 állat elszállítására nincs mód, a versenylovak ugyanis csak különleges körülmények között szállíthatóak és tarthatóak. Ezért a Fehérkereszt Állatvédő Liga a koncert ideje alatt, illetve már a próbán is állatorvosi felügyeletet szervezett az istállókba.

A koncert szervezői, a Kincsem Park, a lótulajdonosok és az állatorvosok közötti összefogásnak köszönhetően a koncert ideje alatt a lovak biztos felügyelet alatt lesznek, az állatorvosok felkészültek a tömeg és az óriási hangerő okozta esetleges nyugtalanság és zaklatottság kezelésére - írta közleményében az állatvédő szervezet.

Az istállókban 40-50 lóápoló és tulajdonos, illetve állatvédő önkéntes csillapítja, nyugtatja az állatokat, próbálnak minél nyugodtabb körülményeket biztosítani a lovak számára, és távol tartják tőlük a koncert látogatóit.

Az Equicentrum Állatorvosi Központ munkatársai a koncertre két ambuláns autót is hoznak az istállókhoz, hogy ha arra szükséges lenne, akkor szedálni tudják a lovakat. Az állatok nem kapnak a koncert előtt nyugtatót, csak abban az esetben, ha az állatorvosok ezt szükségesnek látják.

Az állatvédők kérik a koncertre látogató közönséget, hogy a lovak biztonsága érdekében csak az engedélyezett szektorokban mozogjanak!