A gyakori szex a munkahelyi gondok megoldásán is segít

Infostart
2009. augusztus 18. 20:20
A szexuális aktivitás növelése javítja a problémamegoldó képességet. Magabiztossá tesz és a csapatmunkában is segít - állítják amerikai kutatók.

A Chemistry.com vezető tudományos tanácsadója, Helen Fisher elmondta: internetes felmérésükben több mint 40 ezer ember vett részt, 56 százalékuk volt nő. A bekapcsolódók átlagosan 37 évesek voltak.

Amellett, hogy a szeretkezés mozgásnak sem utolsó, és stresszoldó hatása is van, általa olyan anyagokat termel a szervezet, amelyek az agyat is serkentik - állítja a kutató.

Hozzátette: a szervezetben megnövekszik a dopamin szintje. Ez egy olyan, a testben termelődő vegyület, amelyet a köznyelv csak a boldogsághormonként emleget, hiszem ez a hormon elégedettséget és boldogságérzetet vált ki.

A vegyület jótékony hatással van az ideghálózatokra, ezzel növeli az agy teljesítőképességét. A dopamin nyugalmat is előidéz.

A hormont a többi mellett a szexuális aktus során termeli a szervezet, így aki gyakrabban él szexuális életet, annak testében több termelődik.