Berlusconitól kér szállást a földrengés károsultja

Infostart
2009. augusztus 14. 11:01
Silvio Berlusconinak kell szállást biztosítania a számára - erősködik az áprilisi abruzzói földrengés egyik károsultja, akinek az otthona elpusztult a természeti katasztrófa következtében.

Az 53 éves Antonio Bernardini a földrengés óta először a károsultak számára felállított ideiglenes táborban, most pedig szállodában él, ebből azonban elege van. Az ANSA olasz hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Silvio Berlusconinak kellene gondoskodnia számára megfelelő szállásról, és ő a maga részéről elfogadna egy szobát akár a kormányfő szardíniai villájában, akár a római palotájában.

"Ez nem provokáció a részemről, hanem jogos kérés. A kormányfő nyilvánosan kijelentette, hogy vendégül látja ingatlanjaiban azokat, akik elvesztették az otthonukat" - közölte a férfi.

Berlusconi a földrengés sújtotta L'Aquilában valóban kijelentette újságírók előtt, hogy - akárcsak sok más olasz - felajánlja az otthonát a szerencsétlenül jártaknak. A kormányfő azonban - akinek Szardínia és Róma mellett Milánóban is van két nagy háza - azt nem árulta el, melyik ingatlanában biztosít helyet a rászorulóknak.