eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A gyermekeknek megéri tejtermékeket fogyasztani

A tejben gazdag ételeket fogyasztó gyermekek hosszabb életre számítanak, így érdemes ezt adni a kicsiknek - derül ki egy friss kutatásból.

A kutatók több mint négyezer olyan embert vontak be a kutatásba, akiknek az étkezési szokásaikat az 1930-as években vizsgálták először, azaz 65 évvel később is nyomon követték állapotukat.

Azok, akik gyermekkorukban sok tejterméket és kalciumot vittek be a szervezetükbe, jobban ellenálltak az agyvérzésnek és más, gyakran halált okozó betegségnek.

Az eredmények után a kutatók az iskoláskorú gyermekek minél gyakoribb tejfogyasztását szorgalmazzák.

Állításuk szerint, ha valaki gyermekkorban napi 400 milligramm kalciumot visz be a szervezetébe, amelyet mintegy negyed liter tejben van, csaknem 60 százalékkal csökkenti idős korban annak az esélyét, hogy az illető stroke-ban hal meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×