A gyermekeknek megéri tejtermékeket fogyasztani

Infostart
2009. július 29. 09:15
A tejben gazdag ételeket fogyasztó gyermekek hosszabb életre számítanak, így érdemes ezt adni a kicsiknek - derül ki egy friss kutatásból.

A kutatók több mint négyezer olyan embert vontak be a kutatásba, akiknek az étkezési szokásaikat az 1930-as években vizsgálták először, azaz 65 évvel később is nyomon követték állapotukat.

Azok, akik gyermekkorukban sok tejterméket és kalciumot vittek be a szervezetükbe, jobban ellenálltak az agyvérzésnek és más, gyakran halált okozó betegségnek.

Az eredmények után a kutatók az iskoláskorú gyermekek minél gyakoribb tejfogyasztását szorgalmazzák.

Állításuk szerint, ha valaki gyermekkorban napi 400 milligramm kalciumot visz be a szervezetébe, amelyet mintegy negyed liter tejben van, csaknem 60 százalékkal csökkenti idős korban annak az esélyét, hogy az illető stroke-ban hal meg.