eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Viharos szél és záporok után visszatér a kánikula

Este záporokra, zivatarokra és helyenként erős széllökésekre kell számítani főként az ország nyugati részén - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A héten egyébként tökéletes lesz az idő a nyaralásra, minden nap 30 fok körüli csúcshőmérséklet várható - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos meteorológus.

Gyenge hidegfront éri el az országot, így kedden a déli óráktól nyugaton megnövekszik a felhőzet, és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A zivatarokat viharos, akár 75 kilométer/órás széllökések, esetleg kisméretű jég kísérheti. Éjszaka nyugaton és északon lehet még eleinte kevés helyen csapadék - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán nyugaton csaknem zavartalan lesz a napsütés, másutt - főként délután - időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és frissítő zápor is előfordulhat. A szél délutántól északira, északkeletire fordul, és átmenetileg megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul szerdán

Vadász Vilmos meteorológus elmondta: a hét további napjain is kánikulára, nyaralásra alkalmas időre kell számítani.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×