eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megjelenik Graham Greene befejezetlen regénye

Graham Greene egy korábban ismeretlen, befejezetlen regénye most folytatásokban kerül egy amerikai magazin olvasói elé, s még az is lehetséges, hogy pályázatot írnak ki a történet befejezésére.

A The Empty Chair (Az üres szék) című műből öt fejezet készült el, a 22 ezer szavas történet egy gyilkosság körüli rejtélyt tár fel vidéki környezetben. Greene befejezetlen regénye sok hasonlóságot mutat az angol vidéken játszódó krimik királynőjének, Agatha Christie-nek a műveivel.

"Minden megvan, ami Agatha Christie vidéki gyilkosságaihoz kell, de Graham Greene történetében egyedülálló fordulat is szerepel" - mondta a folytatásokat közlő amerikai The Strand magazin vezető szerkesztője. "Jelen vannak Greene erőteljes karakterjellemzői, és noha csak 22 éves volt, amikor lejegyezte, a történet egyértelműen Greene műve, egy érett író munkája" - tette hozzá Andrew Gulli.

A The Empty Chair Lady Alice Perriham, egy arisztokratához férjhez ment színésznő bemutatásával, pontosabban az általa adott partival indul. Azt már a történet elején megtudja az olvasó, hogy Lady Alice számára az egyik legfontosabb dolog, hogy semmi esetre se nézzen ki 35 évesnél öregebbnek. A parti azonban nem várt fordulatot vesz, amikor a lady vendégei rátalálnak Richard Groves mellbeszúrt holttestére.

Az 1926-ban született befejezetlen kéziratra Greene egykori iskolatársa, Francois Gallix bukkant rá a Texasi Egyetemen. Gallix szerint a történet egy Greene számára meghatározó időszakban született, amikor a brit író áttért a római katolikus hitre, és segédszerkesztőként kezdett dolgozni Londonban a The Timesnál. Életrajzírója szerint ez volt az az év, amikor Greene elhatározta, hogy megpróbál sikeres íróvá válni.

Graham Greene eddig ismeretlen regényének egy-egy fejezetét a The Strand következő öt számában olvashatja - negyedévente - a nagyközönség, és a folyóiratnál gondolkodnak azon is, hogy esetleg pályázatot írnak ki a történet befejezésére.

"Bármi legyen is, azt szeretnénk, ha Greene örökösei elégedettek lennének" - mondta Gulli, hozzáfűzve: "ha azt szeretnék, hogy egy író fejezze be a történetet, az is nagyszerű volna, de ha érdekelné őket egy olvasói verseny, az is nagyon jó lenne".

A krimikre szakosodott The Strand eredetileg 1891 és 1950 között jelent meg Nagy-Britanniában, és olyan neves szerzők írásait adta közre, mint Graham Greene, Agatha Christie, Rudyard Kipling és Arthur Conan Doyle. A magazint 1998-ban "élesztették fel" az Egyesült Államokban, s nemrégiben Mark Twain egy korábban ismeretlen történetét és egy elveszettnek hitt P.G. Wodehouse-művet is közölt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×