Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Grapefruitban találták meg a fogyás csodaszerét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hatékony fogyasztó tabletta készülhet annak a kémiai anyagnak a felhasználásával, ami a grapefruit keserű ízét adja. A naringenin hatására ugyanis a máj elégeti a zsírt, ahelyett, hogy felhalmozná.

A naringenin a citrusfélékben megtalálható flavonoid, amely forradalmi hatással van a májra: arra készteti, hogy elégesse a zsírt, ahelyett, hogy felhalmozná a szervezetben.

A felfedezés azt jelenti, hogy egy adag naringeninnel megelőzhető a hízás, sőt fogyni is lehet - anélkül, hogy az ember megváltoztatná az étrendjét vagy lemondana bizonyos ételekről. A szer hosszú távon a kutatók szerint nem csupán a túlsúlyosakon, hanem a cukorbetegeken is segít, mert szinten tartja az inzulin- és a cukorszintet.

A naringenin a citrusfélék egyik alkotóeleme, legnagyobb mennyiségben a grapefruitban található, amely ettől kapja keserű ízét. A grapefruitot régóta javasolják azoknak, akik meg akarják tartani a súlyukat, a mostani teszthez azonban a sokkal nagyobb adagban használták a naringenint, mint amennyi gyümölcsfogyasztással bevihető a szervezetbe.

A szükséges mennyiséget táplálék-kiegészítő tablettában lehet majd beszedni - ennek kifejlesztésén dolgoznak most a Nyugat-ontariói Egyetem kutatói, miután egérkísérletekkel már jó eredményeket értek el. A cél az emberek számára is hatékony és biztonságos mennyiség kikísérletezése.