Idén rekord számú azonosítatlan tárgyról érkezhet bejelentés

Infostart
2009. július 15. 20:22
Már 2009 első hat hónapjában több mint kétszáz bejelentés érkezett a brit védelmi minisztériumhoz azonosítatlan repülő tárgyakról. Szakemberek szerint a modern technikának köszönhető a rengeteg "szemtanú".

A brit védelmi minisztérium 2009 első hat hónapjában rengeteg bejelentést kapott furcsán szálló égitestekről és különösen lebegő tárgyakról. Összesen 231 alkalommal láttak a szemtanúk azonosítatlan repülő tárgyat.

Az, hogy ez mennyire nagy szám, jól jelzi, hogy tavaly összesen 285, 2007-ben 135, 2006-ban pedig 97 bejelentés érkezett a minisztériumhoz, ahol azzal magyarázzák a szemtanúk számának megnövekedését, hogy egyre többen viszik magukkal digitális kameráikat és készítenek felvételeket különös tárgyakról.

Tavaly a brit védelmi minisztérium nyilvánosságra hozta UFO-aktáit, amelyben az 1986 és 1992 közötti bejelentéseket jegyezték fel. Az egyik legkülönösebb eset az volt, amikor 1991-ben egy Alitalia gép a Heathrow reptéren landolás közben "majdnem ütközött egy Ufóval", amely a pilóta leírása szerint olyan volt, mint egy rakéta: egy világosbarna, közel három méter hosszú tárgy, amelynek nem volt lángcsóvája.