eur:
394.33
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A kedvesség hátrányt jelent a munkahelyen

A férfias nők többet keresnek a munkahelyen, mint szerethető kolléganőik - derült ki egy német kutatásból, amely szerint a túl kedves hölgyek gyenge tárgyalópartnerek, ha a fizetésről van szó.

Német kutatók azt találták, hogy a munkahelyen a személyiség olyan fontos, mint az intelligencia, pláne, ha a fizetésről van szó: az alfahímként viselkedő nők karrierjük során négy százalékkal keresnek többet túl kedves és passzív hölgy kollégáiknál.

Ez a szám azt jelenti, hogy egy negyvenéves karriernél és évi átlag nyolcmillió forintos fizetéssel a férfias nők átlag közel 13 millió forinttal keresnek többet.

A kutatók azt találták, hogy a "neurotikus" nők - vagyis azok, akik rosszkedvűek vagy feszültek - három százalékkal keresnek kevesebbet karrierjük során. Velük ellentétben a lelkiismeretes nők - akik uralkodnak magukon és állhatatosak - öt százalékkal több pénzt visznek haza hanyag kolléganőikhez képest.

A kutatást vezető Guido Heinreck a nürnbergi Foglalkoztatási Kutatóintézet munkatársa elmondta: az olyan tulajdonság, mint a szeretetreméltóság nem éppen kifizetődő a munkahelyen. "A kedvesség nem, ellentétben a kemény munka jó hatással van a fizetésre. Ennek részben az az oka, hogy a kedves emberek túl passzívak a konfliktusos szituációkban, és gyengébben a fizetésről szóló tárgyalásokon is" - magyarázta a szakértő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×