eur:
395.51
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Hogyan kaphatjuk vissza elveszett pénztárcánkat?

Azok a tárcák, amelyekben kisgyerek képe van, nagyobb eséllyel kerülnek vissza a tulajdonoshoz - derült ki egy skót felmérésből.

A kutatók tavaly összesen 240 pénztárcát "hagytak el" Edinburgh utcáin, hogy megnézzék, mennyi kerül vissza hozzájuk. A tárcák többsége fotókat is tartalmazott kisbabáról, egy aranyos háziállatról, vagy éppen a családról.

Több bukszába olyan kártyát rejtettek el, amely azt bizonyította, hogy a tulajdonos nemrég adományozott, míg voltak olyan pénztárcák, amelyekben a pénzen kívül nem volt semmi.

Még a kutatókat is meglepte, hogy az elhagyott pénztárcák közel felét, 42 százalékát visszaküldték a megtalálók, akik akkor voltak a leginkább becsületesek, ha a tárcában egy kisgyerekről készült fotót találtak: a visszaküldött pénztárca 88 százalékában volt ilyen kép, míg a kiskutyáról készült fotók az emberek 53 százalékát hatották meg és késztették becsületességre.

Az üres pénztárca és az adománykártya váltotta ki a legkevésbé a becsületességet a megtalálókban - derült ki a vizsgálatból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×