A szülők nyakán élő férfiak a legagresszívabbak

Infostart
2009. július 9. 10:17
Gyakran elkényeztetettnek hisszük azokat a férfiakat, akik még húszas éveik végén is szüleikkel élnek, valójában azonban a legtöbb közülük nagyon is agresszív.

A 20 és 24 év közötti fiatal férfiak legalább olyan erőszakosak, mint a tinédzserek, főleg akkor, ha még a szülői házban élnek - derült ki egy felmérésből.

A Londoni Egyetem kutatói több mint nyolcezer fiatal és idősebb férfi és nő szokásait vizsgálták. Bár csak kevesebb, mint öt százalékuk számított olyan húszas éveikben járó fiúnak, akik még szüleivel éltek, több mint 20 százalékuk már részt vett olyan erőszakos cselekményben, amely során valaki megsérült.

A kutatók azzal magyarázzák a jelenséget, hogy ezeknek a fiatal férfiaknak kevés a felelősségérzetük és a függetlenségük: nem kell házimunkát végezniük, nem fizetnek lakáshitelt vagy albérleti díjat, vagyis több idejük és pénzük marad önálló kortársaikhoz képest.

A szüleikkel élő fiatalok hajlamosak az otthonon kívül a hedonista életmódra és az antiszociális viselkedésre: az ivászatra, a droghasználatra, a felelőtlen szexuális életre.

Hivatalos adatok szerint a 20 és 34 év közötti brit férfiak 29, míg a nők 18 százaléka él a szüleivel, akik gyakran kerülnek nehéz anyagi helyzetbe gyerekeik támogatása miatt.