eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Eldőlt Knut sorsa

A berlini állatkert hajlandó 430 ezer eurót fizetni azért, hogy megtarthassa Knutot, a jegesmedvét. Az állat 2007-ben született, és szinte az egész világon ismerté vált, ezzel hatalmas hírverést keltett az állatkertnek.

Hatalmas bevételt hozott eddig a berlini állatkertnek a 2007-ben született jegesmedve, Knut, az állat miatt ugyanis tízezrek látogattak el a parkba.

Csakhogy az állat nem a berliniek, hanem a neumünsteri állatpark tulajdonában van, mivel Knut apja is az észak-németországi állatkerté. A nagy népszerűséget látva pedig az állatkert úgy döntött: részesedést szeretne a befolyó bevételből.

Berlin először 350 ezer eurót ajánlott a maciért, Neumünster azonban 700 ezer eurót akart. Később közelítettek az álláspontok, és a két állatkert megállapodott a 430 ezer euróban.

A már felnőtt medvévé cseperedett Knut az állatvédők szerint abnormális viselkedésének köszönheti népszerűségét, mivel utánozza az őt fényképező turistákat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×