eur:
393.52
usd:
367.85
bux:
66250.07
2024. április 24. szerda György

Világsztárok is búcsút vesznek Michael Jacksontól

Minden idők legnézettebb televíziós eseménye és Los Angeles történetének legnagyobb tömegrendezvénye lehet Michael Jackson mai búcsúztatása. A magyar idő szerint este hét órakor kezdődő gyászszertartáson 17.500 kisorsolt rajongó mellett olyan sztárok is részt vesznek, mint Madonna, Lionel Richie vagy Stevie Wonder.

Michael Jacksontól tervezett londoni turnéja főpróbáinak helyszínén, a Los Angeles belvárosában található Staples Centerben vehetnek végső búcsút azok a szerencsés rajongók, akiket kisorsoltak a több mint másfél millió interneten regisztrált jelentkező közül. További 6.500 jelentkező a közeli Nokia Színházban óriáskivetítőn követheti nyomon az eseményeket.

A Los Angeles-i rendőrség parancsnokhelyettese, Jim McDonnel felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a búcsúztatás környékét kedden lezárják, és csak a jeggyel rendelkezőket engedik a helyszín közelébe.

Jan Perry, a városi tanács illetékese arra kérte a rajongókat, hogy inkább otthon, a televízióban kísérjék figyelemmel a megemlékezést. Ennek ellenére a nyugati partra érkező külföldi és belföldi repülőjáratokra napok óta nem lehet jegyet szerezni, a becslések szerint közel félmillió ember utazik Los Angelesbe a gyászszertartás napjára.

A helyi idő szerint délelőtt tíz órakor kezdődő megemlékezésen több híresség is részt vesz: többek közt Madonna, Mariah Carey, Lionel Ritchie, Stevie Wonder, olyan kosárlabdacsillagok, mint Magic Johnson vagy Kobe Bryant, valamint Brooke Shields színésznő, Jackson egykori barátnője. Érdekesség, hogy Debbie Rowe, Jackson egykori felesége és gyermekei anyja, valamint Elisabeth Taylor színésznő, az énekes egyik legközelebbi barátja nem vesz részt az eseményen.

Jackson családja a nyilvános rendezvény előtt és után zártkörű szertartáson vesz részt a hírességek nyughelyeként is ismert hollywoodi Forset Lawn temetőben, de az továbbra is kérdés, hogy itt vagy egykori neverlandi birtokán helyezik végső nyugalomra az 50 éves korában elhunyt énekest.

A búcsúztatás élő közvetítésének jogait Jackson családja ingyen biztosította a televíziós csatornáknak. Az eseményt az amerikai országos adók mellett több nemzetközi hírcsatorna is sugározza majd és az interneten is nyomon követhető lesz, így világszerte többen láthatják, mint Diana hercegnő vagy II. János Pál pápa temetését.

A pop királyának gyászszertartását este hét órától egy magyarországi bulvárhírekkel foglalkozó csatorna is élőben közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×