A sógora volt Jackie Kennedy egyetlen "igaz szerelme"

Infostart
2009. július 7. 08:20
Szenvedélyes viszonyt folytatott a sógorával Jackie Kennedy - állítja egy amerikai szerző új könyvében, amely a jövő héten jelenik meg az Egyesült Államokban. A négy évig tartó szerelemről Bobby felesége is tudott.

Bobby és Jackie: egy igazi szerelmi történet - ezzel a címmel jelent meg C. David Heymann könyve. Ebben a szerző azt állítja, hogy férje halála után Jackie Kennedy négy éven keresztül szenvedélyes viszonyt folytatott a sógorával.

Erről Bobby felesége, Ethel is tudott, de úgy tett, mintha fogalma sem lenne arról, ami történik. Pedig a dolog állítólag annyira egyértelmű volt, hogy amikor 1968-ban, az elnökválasztási kampány alatt Bobbyt lelőtték, nem a felesége, hanem Jackie utasította az orvosokat, hogy kapcsolják le a gépekről.

A könyvben sok politikus és híresség is megszólal. "Mindenki tudott a viszonyukról; olyanok voltak, mint két szerelmes tini" - mondta például a néhai Franklin Roosevelt Jr., aki John F. Kennedy elnöksége idején dolgozott a Fehér Házban. Szerinte Bobby szívesen el is vált volna, hogy feleségül vegye a sógornőjét, de ez lehetetlen volt. (A Kennedy család hívő katolikus volt.)

A Kennedyekkel foglalkozó történészek szerint a könyv eltúlozza a két ember közötti viszonyt, Heymann azonban - akik beleásta magát a család ügyeibe és állítása szerint átkutatta az FBI és a titkosszolgálat dokumentumait is - biztos abban, hogy Bobby volt Jackie egyetlen "igaz szerelme".

A szerző szerint a szerelem a közös gyászból fejlődött ki, amelyet az özvegy és a fivér érzett JFK 1963-ban bekövetkezett tragikus halála után. Ezt gondolja Truman Capote amerikai író is, akit szintén idéz a könyvben.

Már csak az nem világos, hogy Jackie miért ment hozzá Arisztotelész Onassziszhoz - négy hónappal Bobby halála után.