Pandára festik az elefántokat Thaiföldön

Infostart
2009. június 28. 08:30
Akkora a pandaőrület Thaiföldön, hogy az emberek elfeledkeznek az ország szimbólumáról, az elefántról - állítják azok a felháborodott állatkerti gondozók, akik pandává festettek néhány elefántot, hogy ezzel hívják fel a problémára a figyelmet.

Bár az elefánt Thaiföld szimbólumának számít, az országra jelenleg pandaőrület a jellemző, mivel a Chiang Mai-i állatkertben egy pandakölyök született. A Bangkok Post napilap tudósítása szerint az állatkert több tízmillió forintot költ majd egy pandalak kialakítására.

A Bangkok északi részén található egyik állatkertben olyan dühösek lettek az állattartók, hogy úgy döntöttek: emlékeztetik az embereket arra, nem a panda, hanem az elefánt a nemzet szimbóluma.

A gondozók öt elefánt egyes testrészét festették be fehérre, így azok tényleg pandákhoz hasonlítottak. Az állatokat így parádéztatták a diákok előtt. Sokan egyetérenek az állatgondozók akciójával, és úgy vélik: itt az ideje, hogy a thai kormány közbelépjen, és törődjön a nemzet szimbólumával - a pandákkal pedig foglakozzanak a kínaiak.