Keresztre feszítették ördögűzés közben az epilepsziás kamaszt

Infostart
2009. június 26. 09:40
Kereszthalált halt egy epilepsziás kamasz, akiből ezzel a "módszerrel" próbálták kiűzni az ördögöt; a szekta négy tagját 12 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Francia Guyanában.

A Krisztus Mennyei Egyháza nevű szekta négy tagját most ítélte el 3-12 éves börtönbüntetésre a bíróság a dél-amerikai területen, miután bűnösnek találták őket "halált okozó szándékos testi sértés" bűntettében.

A vádlottak 2005-ben, ördögűzés közben ölték meg az akkor 15 éves Roger Bosse-t, akinek az epilepsziáját próbálták "meggyógyítani".

Mint a tárgyaláson kiderült, a fiút mentálisan beteg anyja vitte az egyház tagjaihoz, mert meggyőződése volt, hogy Roger-t megszállta az ördög. A vádlottak három napon keresztül újra meg újra megverték a gyereket nádpálcával és szíjjal, és a "kezelés" utolsó két napján keresztre feszítették. A kereszten halt meg, a halálát a boncolás szerint valószínűleg fulladás okozta.

A Krisztus Mennyei Egyházát a nyugat-afrikai Beninben alapította 1947-ben egy Samuel Bilehou Oshoffa nevű ács, aki azt hitte magáról, hogy missziót teljesít, amelynek célja a Sátán és egyéb sötét erők elleni harc. Az egyháznak állítólag világszerte több millió híve van.