A szexnél is fontosabb férfiaknak a hasuk

Infostart
2009. június 24. 10:40
Nagyanyáinknak igazuk volt: a férfit a hasán keresztül lehet megfogni. A régi mondást igazolta egy minapi felmérés eredménye, amelyben arról kérdeztek ausztrálokat, hogy melyik mindennapos dolog okozza a számukra a legnagyobb élvezetet.

Az egyik világszerte ismert jégkrém gyártó készítette a felmérést, amelynek során több mint tízezer embert kérdeztek meg. A férfiak számára a legnagyobb élvezetet az ízlelés jelenti, míg a fizikai izgalom - benne a szex - csak a negyedik helyre került; megelőzte a jó teljesítmény és a pihenés is.

A felmérés során egy úgynevezett "gyönyörhányados-tesztet" használtak; a megkérdezetteknek egy skálán kellett értékelniük, hogy bizonyos mindennapi dolgok mennyire stimulálják őket.

A férfiaknak a legtöbb élvezetet az evés okozza, majd mindennapi élet, míg a nők számára az első helyen a főzés áll, amelyet az értéktárgyak élvezete követ.

Bár David Haynes pszichológust meglepte a felmérés eredménye, meg tudja magyarázni azt. A freudi szemlélet szerint ez a férfiak kötődését jelenti a gyerekkorhoz, amikor az édesanyja gondoskodott róla, táplálta - vélekedett.