Eltűnt a térképről Szicília

Infostart
2009. június 20. 20:00
Az Alitalia olasz légitársaság azért magyarázkodik, mert a belföldi járataikon olvasható magazinjaiban a térképről egész egyszerűen lefelejtették Szicília szigetét.

A magazin szerkesztője szerint nyomdahiba miatt maradt le a térképről a turisták által kedvelt sziget. A hibát egy utas vette észre, aki a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta: éppen a légitársaság járatán utazott Szicíliába, amikor észrevette a magazin térképén, hogy lefelejtették a mediterrán szigetet, miközben a többi, mint például Szardínia, fel volt tüntetve.

Az Alitalianak azért is kínos ez a tévedés, mert nemrég csődbe ment, miután hatvan évig egy állami cég irányította. A magánkézbe került légitársaság óriási reklámkampányba kezdett, hogy magukhoz csalogassák az utasokat, ám amint ezt egy olasz szenátor meg is jegyezte, nem túl szerencsés éppen most ilyen hibákat elkövetni.

A magazin szerkesztője, Aldo Canale elmondta: már sok kiadványukban dicsérték Szicília szépségét, és nem állt szándékukban eltávolítani a térképről a turisták által is kedvelt szigetet.