Nem is gondolná, miért tesz jót a férfiaknak sok zöldség és gyümölcs

Infostart
2009. június 9. 13:59
Az ondó minőségét nagyban befolyásolja, hogy a férfi szervezetébe mennyi antioxidáns és vitamin jut a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával - derült ki egy spanyol kutatásból.

A Murciai Egyetem professzora szerint korábbi kutatásaik már bebizonyították, hogy rosszabb az ondóminőségük azoknak a férfiaknak, akik nagy mennyiségben fogyasztanak húst és magas zsírtartalmú tejtermékeket, mint azoknak, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek.

Az egyetem kutatói  most 61 férfit vontak be vizsgálatukba, közülük 30-nak voltak szexuális problémáik. A kutatásból kiderült, hogy a jó minőségű ondóval rendelkező férfiak sok gyümölcsöt és zöldséget ettek, így sok vitamin, antioxidáns, folsav és rost, de kevesebb protein és zsír jutott szervezetükbe, mint azoknak, akiknek ondójuk silányabb minőségű volt.

Jaime Mendiola, a kutatás vezetője elmondta: a következő kutatási fázisban azt vizsgálják majd, hogy vajon kimutatható-e ez a különbség az ondó minőségében, ha a vitamin természetes formában vagy étrend-kiegészítőkkel jut a szervezetbe.