Kórházba vitték a teljesen kimerült Susan Boyle-t

InfoRádió / MTI
2009. június 1. 12:19
Mentővel szállították egy londoni magánklinikára Susan Boyle-t, a brit ITV televízió világszerte óriási figyelemmel kísért idei tehetségkutató versenyének legnagyobb sztárját, aki azonban a döntőben minden várakozás ellenére alulmaradt egy teljesen esélytelennek tartott tánccsoporttal szemben.

A 47 éves munkanélküli skót háziasszonyt a hétfői brit sajtó szerint előző este rendőri kísérettel, a mentálhigiénés törvény alapján vitték kórházba egy londoni szállodából.

Ez az 1983-ban kelt jogszabály lehetővé teszi mindazok kötelező szakorvosi kivizsgálását, akiknek mentális állapota ezt indokolja.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - beszámolója szerint a Britain's Got Talent című showműsor munkatársai hívták a rendőrséget, azzal, hogy a világszerte immár több tízmillió híve által csak SuBo-nak becézett Boyle "furcsán viselkedik", és "kavart egy kis felfordulást".

Susan Boyle azonban a kiérkező mentősök és rendőrök kíséretében, nyugodtan, önként, minden botrány nélkül szállt be a mentőautóba.

A műsor szóvivője azt mondta: Boyle a szombati döntő után "fizikailag és érzelmileg kimerült", és orvosával egyetértésben úgy döntött, hogy néhány napot "pihenéssel" tölt.

Gordon Brown brit miniszterelnök hétfőn, az egyik brit kereskedelmi tévé délelőtti hírműsorában közölte: személyesen érdeklődött a zsűri két tagjánál is Susan Boyle hogyléte felől, és kifejezte reményét, hogy az újdonsült sztár "rendben van".

Már az elvesztett döntő előtt is több jele volt annak, hogy a sztárélettel járó megpróbáltatásokhoz egyáltalán nem szokott Susant rendkívüli módon megviselte a körülötte hirtelen támadt hatalmas felhajtás.

Boyle többször is "robbant", korábbi szállodájából ki is költöztették, miután botrányt rendezett a bárban, saját nővérével pedig egy ízben úgy összeveszett, hogy rendőrt kellett hívni.

A The Sun szerint a Britain's Got Talent válogató szakaszában is trágár káromkodásokkal tarkított szidalmakat zúdított a stábra, amikor az egyik fellépés előtt negyedórával még nem érkezett meg ruhája.

Az is alaposan megviselte, hogy egyszerű falusi házának bejáratánál első fellépése után tábort vert a világsajtó, ha kilépett az ajtón, fotósok hada vette üldözőbe, a bulvárlapok gúnyolták rendetlen hajáért, majd azért bírálták, mert rendbe hozatta frizuráját.

Susan Boyle végül kis híján megtört a hatalmas nyomás alatt, és nem cáfolt hírek szerint majdnem kiszállt a versenyből a döntő előtt; állítólag Simon Cowell vezető producer, a zsűri elnöke személyesen győzködte, hogy ne adja fel.

A döntőt - amelyet végül is a Diversity nevű tánccsoport nyert meg - az első kimutatások szerint 19,2 millióan nézték; ez 72 százalékos, évek óta példátlan nézettségnek felelt meg.

Az óriási felhajtás nem véletlen: a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr énekes a nemzetközi showbiz legnagyobb világsztárjait megszégyenítő hangon adta elő versenyszámát, egy dalt a Nyomorultak című musicalből.

Boyle a három éve futó tehetségkutató műsorsorozat eddigi legnagyobb meglepetése, és pillanatok alatt világszenzációvá vált; az amerikai televíziók hírműsoraiban is vezető hír lett felbukkanása.

Az elvesztett döntő és a lelki megpróbáltatások ellenére is garantáltnak tűnik a további karrier. Simon Cowell a döntő után személyesen közölte vele, hogy biztosra veheti a lemezszerződést és az amerikai turnét. Szakértők szerint csak önéletrajzi könyvének kiadási jogaiért 8 millió fontot (2,5 milliárd forintot) kaphat, nem beszélve a fellépésekért, lemezekért, reklámszerződésekért járó további milliókról.

Skócia adott már a világnak olyan ünnepelt sztárt, aki a teljes ismeretlenségből, sőt szegénységből elindulva tett szert világhírre, és az ezzel járó vagyonra. Joanne K. Rowling, a példátlan sikerű Harry Potter-sorozat szerzője az 1990-es évek elején még heti 70 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban, a The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente összeállított lista idei kiadása azonban vagyonát már 499 millió fontra (csaknem 160 milliárd forintra) becsülte.

Hanganyag: Szvetnik Endre


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szvetnik Endre összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást