A barna cukor ugyanúgy hízlal, mint a fehér

Infostart
2009. május 14. 05:40
A barna cukor épp úgy szacharózból áll, mint a fehér.

Táplálék-tanácsadó orvosok azt állítják, hogy az a feltevés, miszerint a barna cukor jobb és kevésbé hizlal, mint a fehér, hamisnak bizonyult - írja a Manna.ro.

"Nem létezik olyan cukor, ami kevésbé hizlalna, mint egy másik, függetlenül attól, hogy fehér, barna, piros, kocka vagy por, ugyanakkora a kalóriaértéke" - mondta dr. Mihaela Bilic táplálék-tanácsadó.

A specialista elmondta, hogy függetlenül attól, hogy nádból vagy répából nyerik, ugyanakkora a kalóriaértéke. "A barna cukor nincs finomítva, és több ásványi sót is tartalmaz, ami meghatározza a színét. Hizlalni ugyanannyira hizlal mint a fehér, hiszen 99,7 százalékban ez is tiszta szacharóz" - mondta dr. Bilic. A tanácsadó felhívta a figyelmet arra, hogy az emberek figyeljenek oda, hogy mit fogyasztanak, hiszen a mustároktól a konzerveken keresztül még a felvágottak is tartalmaznak cukrot, ami ízfokozóként működik.