Jól jön a szoláriumoknak a gazdasági válság

Infostart
2009. május 12. 10:20
A szoláriumba járók ötöde tervezi, hogy gyakrabban fekszik a "műnap" alá, mivel nem engedheti meg magának a külföldi nyaralást a recesszió miatt - derült ki egy brit felmérésből.

A brit Cancer Research UK több mint kétezer embert kérdezett meg felmérésében. A válaszolók 34 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg nem utazik az idei nyáron napos helyre, mégis 29 százalékuk vallotta be, hogy csalódottak lennének, ha nem lenne szép barna a bőrük.

A megkérdezettek közel fele - egészen pontosan 46 százaléka - vélte úgy, hogy a napbarnított bőrnek köszönhetően egészségesebbnek tűnnek, 22 százalékuk pedig úgy érzi, hogy barna bőrük vonzóbbá teszi őket.

Mivel nincs pénzük az embereknek utazni, de vágynak a napbarnított színre, sokan az eddiginél is gyakrabban látogatnak majd el a szoláriumba - a felmérés szerint a válaszadók ötödének ez a szándéka.

Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy bár a szolárium olcsó és gyors megoldás, veszélyesebb, mintha a tűző napra feküdnénk ki. A szolárium egyes ultraibolya sugarai ugyanis 15-ször erősebbnek is lehetnek, mint a déli napé - hangsúlyozták a szervezet szakértői, akik szerint a sugarak felgyorsíthatják a bőr öregedését is.