Ön hány magyar várost látott már? A britek alig ismerik sajátjaikat

Infostart
2009. április 27. 22:00
Egy felmérés szerint a britek életük során átlagosan 28 nagy-britanniai városba látogatnak el, országuk nagy részét tehát nem ismerik. A londoniak főleg külföldre utaznak, a skótok pedig gyakran a saját városukra sem kíváncsiak.

A britek általában városaik 2 százalékát keresik fel turisztikai céllal, és sokan nem túl elégedettek azzal a látvánnyal, amelyben részük volt ezekben a helységekben.

Egy felmérésből az is kiderült, hogy a 60 milliós lakosú országban több mint 1 millió ember még sosem tette ki a lábát saját városából, hogy nyaralni menjen valahová.

A háromezer felnőtt megkérdezésével készült összegzésből kiderült, hogy a Cambridge-ben élők a leginkább kalandvágyó emberek, ők átlagosan több mint 40 várost látogattak már meg saját országukban, míg a legkevesebbet a Birminghamben élők utazna, átlagosan 23 városba.

Az is kiderült, hogy az Edinborough-ban élők 20 százaléka még nem járt saját városának várában, a londoniaknak pedig mindössze 20 százaléka vallotta azt, hogy több kulturális és történelmi nevezetességet keresett fel saját országában, mint külföldön.