Nincs több rejtély: Bo költözik be a Fehér Házba

Infostart
2009. április 13. 13:40
Hónapokig találgatta az amerikai és a nemzetközi sajtó, milyen ebet választ Barack Obama a lányainak. Nincs több rejtély, az első család választott: egy hat hónapos portugál vízikutya költözik a Fehér Házba. Bót kedden mutatják be hivatalosan az amerikai sajtónak.

Az Obama család elfogadta Ted Kennedy szenátor ajándékát, így Bo költözik be a Fehér Házba. Az elnök két kislánya, Sasha és Malia néhány hete egy titkos találkozón már össze is ismerkedett az ebbel, és teljesen el voltak bűvölve - értesült a Washington Post.

A Kennedy család kutyakiképzői jó munkát végeztek, Bo a hírek szerint máris szobatiszta és azt is tudja, hogy nem szabad megrágcsálni az elnöki rezidencia méregdrága bútorait. S ami a legjobb: a portugál vízikutya nem hullajtja a szőrét, így nem romlik majd tovább Malia allergiája.

Bár az elnöki család eredetileg úgy tervezte, hogy vagy keverék kutyát vesznek magukhoz, vagy pedig egy állatmenhelyen keresnek megfelelő ebet, végül elfogadták Ted Kennyedy ajándékát. A szenátor nagy rajongója a portugál vízikutyának, neki is van három. A felesége így személyes tapasztalatok alapján mesélhette el Michelle Obamának, milyen Bo természete.

Bo egyébként nem Kennedyéknél született, és Charlie-ként egy másik családnál élt eddig, ott azonban "nem vált be" - így kaphatják meg Obamáék.