Madonna félmillió dollárt adományoz a földrengés sújtotta falunak

Infostart
2009. április 10. 10:00
Madonna hiába énekelte hajdanán, hogy anyagias lány, a szívének nem tud parancsolni. Pacentro polgármestere, Fernando Caparso bejelentette, hogy az olasz származású amerikai sztár félmillió dollárt utal át a falu földrengéskárainak enyhítésére.

A mindössze 1200 lakosú hegyi faluban született Madonna, azaz Madonna Louise Ciccone két apai nagyszülője. Pacentro száz kilométernyire van az abruzzói földrengés epicentrumához, L'Aquilához. "Madonna az egyetlen aki segíthet - mondta a polgármester. - Sokkal több fantasztikus előadónál, popdívánál vagy egy okos asszonynál. Csodálatos ember."

Pacentróban nem okozott súlyos károkat a rengés, de az ott lakók közül sokan sátrakban, vagy éppen az autójukban aludtak éjszakákon keresztül, az újabb földmozgástól tartva. A polgármester hozzátette, hogy a Madonna által felajánlott összeg túl sok az ő káruk helyreállítására, ezért továbbadják egy részét a többet szenvedett településeknek.

A pénzügyőrségnél dolgozó 33 éves Davide Battaglini sokra értékeli az amerikai csillag gesztusát: "A gazdasági válság itt is érezteti a hatását, a földrengéstől függetlenül sem volt már könnyű az életünk. A segítsége nemes szándékra utal, s nagyon jól jön a falunak."

A 90 éves Rosa Napoli azonban még az adományozás ellenére sem elégedett a sztárral: "Madonna olyan, amilyennek a férfiak szeretik látni a nőket, s nem olyan, mint akiért a templomban imádkozni szoktam."

Madonnának még él rokona a faluban, bizonyos Giuseppe Mirandola, aki az énekesnő másod unokatestvérének a fia. Nincs elájulva a híres rokontól: "Az újságírók állandóan zaklatják a családomat miatta. Nem akarok erről a témáról beszélni."