Jó hírünk van: vége a korai magömlésnek!

Infostart
2009. április 7. 19:37
Olyan sprayt fejlesztettek ki ír kutatók, amely hatszorosára növeli az erekció időtartamát, így reményt adnak a korai magömlésben szenvedőknek. A szert már tesztelik, és remélhetőleg két éven belül piacra is kerül.

A korai magömlés az egyik legáltalánosabb szexuális zavar, amely becslések szerint a férfiak negyven százalékának az életét keseríti meg - és gyakran vezet a párkapcsolat megszakadásához is.

Az újonnan kifejlesztett spray rajtuk segíthet: öt perccel szeretkezés előtt kell használni, és a vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy másodpercekről akár négy percre is megnyújtja az erekció időtartamát. A belfasti kutatók által kifejlesztett spray olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a korai kielégülést.

A szer klinikai vizsgálata már az utolsó stádiumban van: Európa legkülönbözőbb részein tesztelték korai magömlésben szenvedő férfiakon, összesen háromszáz emberen. 90 százalékuknál hatásosnak bizonyult: néhány másodpercről akár négy percre is megnövelte az erekció időtartamát. A legtöbben egyszerűen "kiválónak" minősítették a szert.

A kutatást vezető Wallace Dinsmore professzor, a belfasti Viktória Királynő Kórház munkatársa azt is fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a szernek nincs káros mellékhatása, javítja a szexuális kielégülés minőségét, és jól tolerálják a nők is.