Egymilliós nyomravezetői díj az eltűnt tiszabői csecsemő ügyében

InfoRádió / MTI
2009. március 10. 11:37
Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki érdemi információval segíti a Tiszabőről eltűnt csecsemő utáni nyomozást.

Simon Tamás megyei rendőrfőkapitány a kedden, Szolnokon tartott sajtótájékoztatón elmondta, továbbra is nagy erőkkel keresik a csecsemőt, aki március 6-án tűnt el Tiszabőről. Eddig több mint százötven tanút hallgattak meg az ügyben.

A főkapitány felidézte: március 6-án délelőtt érkezett a bejelentés az öthetes Kiara Dzsenifer eltűnéséről. Mivel a kislány a saját lábán nyilvánvalóan nem távozhatott otthonából, a rendőrség az első pillanattól kezdve bűnügyi helyszínként kezelte a családi házat.

Önálló nyomozócsoportot hoztak létre, melynek munkatársai ujjlenyomatokat rögzítettek, vérnyomokat kerestek, sőt DNS-mintát is vettek a későbbi azonosítás megkönnyítésére. A kutatást azóta a település egészére kiterjesztették. Átvizsgálták a környék összes kútját, szeméttárolóját, átfésülték a Tisza partját és árterét.

A nyomozás részleteiről mindössze annyit mondott, hogy egy idegen jármű szerepének tisztázása végett közúti ellenőrzést tartottak a térségben. Ugyancsak dolgoznak a vér szerinti apa kilétének megállapításán is.

"A családtagoknak éppúgy lehet köze a csecsemő eltűnéséhez, ahogyan az is előfordulhat, hogy idegenek vitték el a kislányt" - tette hozzá az ezredes, aki azt is megemlítette, hogy a hozzátartozók esetében hazugságvizsgálatot is végeznek.

Simon Tamás a tájékoztatón bemutatta Fekete Miklós korábbi tiszafüredi rendőrkapitányt, akit megbízott bűnügyi igazgatóként kedden iktatott be új hivatalába.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Rita, a megyei rendõrkapitányság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást