Nézze meg a több tízméteres kígyószörnyet!

Infostart
2009. február 21. 10:21
A borneói Baleh-folyó partján élők azt állítják, hogy egy több mint 30 méteres kígyó él a sötét vízben. A "szörnyről" már felvétel is készült.

Több olyan légi felvétel került nyilvánosságra, amelyen jól látszik: a Baleh-folyó vízében egy több tízméteres hosszúságú kígyó úszik. A helyiek többsége meg van arról győződve, hogy a bizarr teremtmény valóságos, sőt egy ősi legenda kelt életre.

Többen azonban megkérdőjelezik a fotók hitelességét, és azt állítják: egyszerű számítógépes machinációról van szó, vagy pedig a kígyónak látszó tárgy valójában csak egy nagyon hosszú fahasáb.

Egy Kuala Lumpur-i újság szerkesztősége nem akart állást foglalni, mi van a képen, inkább megkérdezték olvasóikat, ők mire gyanakodnak. A folyó partján élők azonban meg vannak arról győződve, hogy az egy óriáskígyó, sőt, még nevet is adtak neki: Nabau, amely egy ősi legenda szerint különböző állatok alakjaiban jelenik meg.

Nemrég tudósok egy olyan kígyó leletét fedezték fel, amely hosszabb volt, mint egy busz és olyan nehéz lehetett, mint egy kisebb autó. Méreténél fogva akár egy tehén nagyságú állatot is képes volt lenyelni.