Illegális kísérleteket végeznek fiatal nőkön Romániában?

Infostart
2009. február 19. 21:48
Egy romániai kereskedelmi csatorna híre szerint egy aradi magánrendelőben 700 euró ellenében végeznek veszélyes kísérleteket fiatal nőkön - számolt be a NyugatiJelen.com.

Az Antena 1 romániai kereskedelmi televízió megszólaltatott olyan nőket is, akik maguk is részt vettek a kísérletekben. Arról számoltak be, hogy a rendelővel megkötött titkos szerződés értelmében két gyógyszert próbálnak ki rajtuk, négyhetes tesztelés során, folyamatos vérvizsgák mellett.

A páciensek szédüléstől, rosszulléttől szenvednek, bőrükön allergiás tünetek jelentek meg. A hírek szerint a rendelő alkalmazottai félnek nyilatkozni, az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetői semmit nem tudnak az állítólagos esetről.

A Nyugati Jelen érdeklődésére a DSP ideiglenes igazgatója elmondta: ők is a sajtóból értesültek és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A nyilvánosságra hozott, egyelőre hivatalosan nem bizonyított vádak példanélküliek és rendkívül súlyosak.

A DSP volt igazgatója, Gabriela Þârle szerint a gyógyszerek nagyon veszélyesek az emberi szervezetre, a kísérleteknek alávetett nők akár komoly fogyatékban szenvedő gyermekeket is szülhetnek, ezen kívül számos más mellékhatás is előfordulhat.

A DSP illetékesei nem adtak ki engedélyt ilyen kísérletekre, mint ahogy azt sem tudják, milyen laboratóriumokban végezték el őket.