Naponta bukott meg a vezetői vizsgán, de nem adja fel

Infostart
2009. február 6. 08:00
Összesen 771-szer bukott meg a jogosítvány megszerzéséhez szükséges írásbeli vizsgán egy dél-koreai nő, de nem adja fel: bízik benne, hogy a következő próbálkozása már sikeres lesz.

A 68 éves asszony 2005 óta gyakorlatilag minden nap megbukott az írásbeli vizsgán, amelyet összesen 771-szer írt meg elégtelenre - márpedig így nem kaphatja meg a jogosítványt.

Először 2005 áprilisában próbálkozott, legutóbb pedig e hét hétfőjén - minden egyes alkalommal sikertelenül. A kudarc azonban még mindig nem vette el a kedvét, és esküdözik, hogy újra megpróbálja majd. Abban bízik, hogy a 772-es szám végre szerencsét hoz.

A 68 éves asszonynak eddig több mint négymillió vonja (682 ezer forintja) bánta a bukásokat. Ahhoz, hogy vezetésből is vizsgázhasson, az írásbelin legalább hatvan pontot kell elérnie a jelentkezőnek, de a sorozatbukónak még sosem sikerült ötven pontnál többet szereznie.

"Nagyon sajnálom őt minden alkalommal, amikor megbukik. Ha végre sikeresen túljut a vizsgán, akkor saját kezűleg készítek a számára emléktáblát" - mondta a Korea Times című napilapnak Park Dszung Szok, a vizsgáztató rendőrtiszt.

Az asszonyról ezen kívül semmi mást nem tudni, mindössze a családnevét - Csa - hozták nyilvánosságra.