Timből Kim: a német popsztár, aki a világ legfiatalabb transzszexuálisa

Infostart
2009. február 5. 22:00
Egy német fiatal már 12 éves korában hormonkezelést kapott, majd 16 évesen megműtötték - így lett Timből Kim, a világ legfiatalabb transzszexuálisa. Orvosai szerint teljesen indokolt volt az operáció.

Kim Petras jól ismert popénekes Németországban, illetve most már popénekesnő, 16 évesen ugyanis fiúból lánnyá operáltatta magát. A lány már 12 éves korától kezdve kap hormonkezelést, és tavaly novemberben végezték el rajta a nemváltoztató operációt.

"Minden megváltozott a műtétnek köszönhetően. Alig várom, hogy felvegyem kedvenc fürdőruhámat, és elmenjek úszni, amit ezelőtt nem tehettem meg" - mondta Kim, akinek annak ellenére engedélyezték a műtétet, hogy Németországban 18 éves kor alatt általában nem végeznek a pácienseken ehhez hasonló beavatkozást.

Kim állapotát azonban az orvosok betegségnek minősítették, és már 14 évesen is hivatalosan lányként regisztrálták. Éppen ezért a kezelést végző hamburgi klinika orvosai úgy döntöttek: Kim esetében indokolt, hogy minél előbb elvégezzék a műtétet. A német törvények szerint egyébként két, egymástól független pszichológusnak kell megállapítania, hogy a gyerek transzszexuális, és bele kell egyezniük a nemváltoztatásba is.

"Képzeljenek el egy olyan fiút, akinek mellei vannak, vagy egy lányt, akinek elkezd nőni a szakálla. Ezek a Kimhez hasonló fiatalok így élik meg a pubertáskort" - mondta a hamburgi klinika endokrinológusa, aki szerint ezek a fiatalok nem őrültek, hanem egész egyszerűen rossz testbe születtek, éppen ezért minél előbb kezelni kell a problémát, hogy csökkenteni lehessen a traumát. A professzor tudomása szerint Kim a legfiatalabb páciens, akin elvégezték a nemváltoztató műtétet.