Egyre népszerűbb a párcsere

Infostart
2009. február 4. 08:20
Majdnem kétmillió brit pár nyilatkozott úgy, hogy kipróbálta már a swinger-szexet. A swingerek nyitott szexuális életet élő embereknek vallják magukat, akik kisebb-nagyobb csoportokban együtt élvezik a testi együttlét minden formáját.

Majdnem négymillió brit próbálta már a swinger-szexet, és további hatmillió nyilatkozott úgy, hogy szeretne kötöttségek nélküli szexuális kapcsolatot létesíteni.

A felmérés szerint - amelyet egy piackutató cég készített - a manchesteriek kedvelik leginkább a kalandokat: 15 százalékuk vett már részt csoportos-párcserés együttléteken.

A kutatás eredményei azt mutatják, leginkább a 18 és 21 év közöttiek nyitottak az ilyen kalandokra, illetve azok a harmincasok, akiknek a nemi életét unalmassá tette a házasság.

A kalandozók általában nem otthon, hanem külön erre a célra kialakított klubokban keresik a társaságot. A swinger kultúra Magyarországon is egyre népszerűbb, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az elmúlt években egymás után nyíltak a budapesti és vidéki klubok.

Ezek a helyek - amelyek csak felnőttek számára nyitottak - szigorú szabályok szerint működnek. Fontos, hogy mindenki szabad akaratából van jelen, tilos fotózni vagy kamerázni, és a résztvevők semmire nem kényszeríthetik egymást.

A legtöbb programot pároknak rendezik, egyedülállókat - főleg férfiakat - csak ritkán fogadnak, de a kíváncsiskodók számára nyílt napokat is tartanak, ahol mindenki körülnézhet - természetesen a legnagyobb diszkréció mellett.

Természetesen hiába a titoktartás, a legnagyobb sztárokról is hallhatjuk, hogy ilyen közösségeket látogatnak. Nemrég egy hollywoodi klub, a The Vault (A Trezor) egykori tulajdonosai hozták nyilvánosságra az exkluzív vendéglistát. Állításuk szerint Madonna, Sharon Stone, Harrison Ford, Al Pacino, Pamela Anderson is azok közé tartozik, akik részt vettek rendezvényeiken.