Puha és nem bűzlik, ha nyirkos - itt a mohalábtörlő!

Infostart
2009. február 2. 20:00
Egy svájci tervező különleges fürdőszobai kelléket alkotott: egy olyan lábtörlőt, amely mohából készült, így azt a kádból kiszállva mi magunk tartjuk életben.

A fürdőszobai lábtörlő összesen 70 darab, egyenként 6 centiméter átmérőjű és különböző fajtájú mohából áll. Ha a kádból kiszállva rálépünk, talpunk alatt rendkívül puhának érezzük, ráadásul nem bűzlik, ha nyirkos lesz, sőt: éppen a testünkről lecsöpögő vízzel tartjuk életben.

Minden mohadarab egy műanyag keretbe van vágva és beillesztve, hogy a növények ne burjánozzanak a fürdőszobánkban. Nguyen La Chanh, a fürdőkádi kilépő svájci tervezője szerint a mohalábtörlő nagyon jó relaxációs eszköz, ráadásul nem is igényel sok törődést.

"Arra kerestem a választ, hogyan lehet minél több növény a lakásban. Nemcsak a nappali egyik sarkában állhat virág, hanem a ház más szegletében is lehet élő és fejlődő növény" - mondta a dizájner, aki szerint sokak otthonából hiányzik a természet, ezért nekik különösen jó megoldás lenne a mohából készült lábtörlő.

A tervező jelenleg pénzügyi támogatót keres, hogy elkezdhesse a lábtörlő tömeggyártását. Egy-egy mohából készült fürdőszobai kilépő előállítása nem kis összeget emészt fel: 220 fontba (74 ezer forintba) kerülne a gyártása.